Type and press Enter.

O nas

O nas

Kuchnia polska ma piękne, wielowiekowe tradycje, do których kucharze Tłustej Kaczki chętnie nawiązują. Bo to restauracja typowo polska, w której szef kuchni Łukasz wykorzystuje tradycyjne przepisy, modyfikuje je i nadaje im współczesny sznyt.
poznaj nasz zespół

Szef Kuchni Łukasz

Staram się, aby nasza kuchnia była kuchnią tradycyjną i na tym najbardziej mi zależy. Dziczyzna pochodzi prosto z kaszubskich lasów. Ryby z kutra z nocnego połowu. Grzyby z okolicznych lasów. Dbamy o to, aby nasze dania były pełnowartościowe, składniki jak najbardziej naturalne bez żadnych ulepszaczy. Wędzimy sami boczek, robimy kiełbasę, a latem zrywamy zioła z naszego ogródka. To wszystko możemy znaleźć w naszym menu.
filozofia

Nasza Filozofia

Kuchnia polska to niezaprzeczalna skarbnica smaków i aromatów. Jej tradycje sięgają zamierzchłych wieków, a inspiracji można szukać bez końca. W dzisiejszych czasach kluczowe jest zachowanie szacunku dla najlepszych składników, nieustanne dbanie o jakość produktów i umiejętne łączenie smaków w poszukiwaniu nowych odsłon.